DIENSTVERLENING

Agility makes the future is onze visie.

The Coach Corporation zet zich middels coaching, training en workshops in om medewerkers bewust te maken en te inspireren om blijvend te investeren in hun talenten, werkplezier, vitaliteit en arbeidsmarktwaarde in samenwerking met hun werkgever.

Maar dat alleen is niet genoeg. Om medewerkers en organisaties maximaal rendement te laten behalen is het essentieel dat DI onderdeel wordt van het strategisch ondernemingsbeleid en wordt geborgd in de HR-processen.

Door onze landelijke dekking zijn we in staat om medewerkers over meerdere vestigingen met dezelfde kwalitatieve aanpak te begeleiden, projecten landelijk te coördineren en u en uw medewerkers te ontzorgen.

Onze coaches en professionals hebben jarenlange ervaring opgedaan in allerlei sectoren van het bedrijfsleven, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Daardoor kennen wij de branche specifieke kenmerken én kunnen gebruik maken van best practices uit andere sectoren.

DI Coaching

Onze methode van coaching richt zich op het brengen van empowerment, reflectie en zelfsturing. Met als doel medewerkers te inspireren blijvend te investeren in hun talenten, werkplezier, vitaliteit en arbeidsmarktwaarde in samenwerking met hun werkgever.
Een ieder is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar toekomst in het professionele werkveld. Eigenaarschap nemen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling en daarmee je duurzame inzetbaarheid op de lange termijn is een voorwaarden.
Om eigenaarschap te creëren, hanteren wij de MCA-methode: Meten-Coachen-Actie waarbij inzichten uit assessments direct worden omgezet tot acties. Wij gebruiken onder meer de Duurzaam Inzetbaar Potentieel Profiel (DIPP) scan en het Business Model You®.

DI Awareness

Onze workshops zijn erop gericht om bewustwording te creëren dat de technologische verandering impact gaat krijgen op het werk van iedereen en dus ook op het werk van de individuele medewerker. Door middel van een interactieve workshop, gericht op uw branche, wordt inzicht gegeven dat investeren in de eigen arbeidsmarktwaarde, het vergroten van de persoonlijke wendbaarheid en daarbij de eigen duurzame inzetbaarheid op de lange termijn essentieel is. Het daagt iedereen uit na te denken wat die veranderingen voor hen persoonlijk gaan betekenen.
Het kunnen aanpassen aan en meebewegen met alle ontwikkelingen is van essentieel belang voor uw medewerkers als ook voor uw organisatie.

DI Advisering

Wij begeleiden organisaties bij de ontwikkeling en implementatie van DI die bijdraagt aan de visie, kernwaarden en doelen van de organisatie als ook borging binnen het HR-beleid. Het instrumentarium heeft tot doel organisaties een handvat te geven om wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid van de organisatie te vergroten en het proces te verankeren. Ons instrumentarium is modulair van opzet. Afhankelijk van de vraag wordt gewerkt met meting & onderzoek, workshops, (online)coaching en training en borging van DI in uw organisatieprocessen.

Start typing and press Enter to search